ANNONSE

Tre hus brennes ned

  • 03 april 2017
Tre hus brennes ned

Flere hus langs riksveg 4 skal brennes ned. Mandag formiddag øves det på røykdykking og livredning. (Foto: Torbjørn Aurvåg).

Mange bygninger brennes ned denne uka.

Mandag brenner det i et bolighus ved Kolberg, langs riksveg 4. Det er en planlagt brann, og hele tre bolighus skal brennes ned.

 – Dette er en unik mulighet for oss, det er svært sjelden vi kan øve på så mye samtidig, sier brannsjef Jan Tore Karlsen til Gjøviks Blad. Mandag forsvinner det første huset, og så brenner det andre tirsdag. Onsdag avsluttes øvelsen med det tredje huset. Også uthus på eiendommene skal brennes ned av Gjøvik brannvesen.

Husene har blitt kjøpt opp av Statens vegvesen på grunn av kommende trafikksikkerhetstiltak. I forbindelse med nedbrenningene blir fartsgrensa på vegen forbi satt ned til 50 km i timen før, under og litt etter øvelsen.

– Vi vil også skilte med «innsnevret veg» og «øvelse pågår», sier Vegvesenets byggeleder, Knut Lomsdalen. – Vi håper at trafikantene er oppmerksom på dette og kjører slik at det ikke oppstår trafikkfarlige situasjoner på grunn av brannøvelsene, sier han.

Eiendommene har blitt kjøpt opp fordi de ligger svært tett inntil riksvegen. Statens vegvesen arbeider med en plan for å bedre trafikksikkerheten på strekningen. Husene ligger også slik til at de kunne ha krevd omfattende støytiltak på litt sikt.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no