ANNONSE

Torsdag stenges vegene

  • 15 mai 2017
Torsdag stenges vegene

18. mai overtar syklistene deler av vegnettet. Bildet er fra 2012.

Flere vegstrekninger på Gjøvik og Toten blir stengt.

Med tillatelse fra Statens vegvesen vil Edvald Boasson Hagen og andre syklister i Tour of Norway skape trafikale utfordringer på deler av vegnettet i distriktet fra 17. til 21. mai.

– Det er flott at Tour of Norway skaper oppmerksomhet for regionen vår. Samtidig vil sykkelrittet skape utfordringer for hverdagstrafikken på vegnettet. Det gjelder særlig der det ikke er gode omkjøringsmuligheter, sier Sven Arne Wright Hagen i Statens vegvesen, Region øst.

I ettermiddagsrushet torsdag 18. mai skal syklistene ut på riksveg 4 fra Redalen til Mjøsbrua, og videre på E6 over Mjøsbrua. Da går andre etappe fra Eidsvoll langs Mjøsa til Gjøvik med målgang i Brumunddal. I den ti sider lange tillatelsen fra Vegvesenet forplikter arrangøren av sykkelrittet seg til å sørge for at avviklingen av den ordinære trafikken går så smidig som mulig slik at det ikke oppstår farlige situasjoner. Ingen veger skal være stengt lenger enn nødvendig. Arrangørene skal også merke og skilte sykkeltraseen på en god måte, og sette opp informasjonsskilter som varsler om sykkelrittet på forhånd.

– Skal du hjem fra jobb via Mjøsbrua torsdag må du reise tidligere eller senere enn normalt. Arrangørene antar at syklistene kommer ut på riksveg 4 ved 15-tiden. 16.15 er planen å åpne Mjøsbrua for normal trafikk igjen, sier Hagen.

Flere gater vil også være stengt i sentrum av Gjøvik, Brumunddal og Lillehammer under rittet.

Han sier Vegvesenet sammen med politiet har hatt god dialog med arrangørene. Arrangørene forplikter seg til å lære opp alle som skal gjøre en jobb som trafikkvakt. Det vil være om lag 300 vakter i sving på hver etappe. Det er også gjort avtaler som sikrer at utrykningskjøretøy slipper fram under utrykning.

Slik er ruta 18. mai: Eidsvoll-Minnesund-Feiring-Skreia-Lena-Raufoss-Hunndalen-Gjøvik-Bråstadbrua-Bråstad-Redalen-Mjøsbrua-Moelv-Gaupen-Stavsjø-Tingnes-Brumunddal .


Rittet starter på Hønefoss 17. mai. Målgang er i Oslo 21. mai. På fem etapper skal rytterne sykle fra Lillehammer i nord til Sarpsborg i sør. Du kan lese mer om rittet og hvor de fem etappene går her.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no