ANNONSE

Statsministeren tok sagen

  • 12 mars 2019
Statsministeren tok sagen

Erna Solberg har åpnet fabrikker på temmelig mange forskjellige måter - på Hunton ble det sag. Assistert av fabrikksjef Tom Wasenden (til venstre) og administrerende direktør Arne Jebsen. (Foto: Georg Mathisen).

Offisiell åpning av den nye fabrikken.

Statsministeren og ordføreren er enige: Fremtiden ligger i skogen og i Skjerven skog. Tirsdag åpnet Erna Solberg Huntons nye isolasjonsfabrikk.

Det er ikke alltid Ap-ordfører Bjørn Iddberg og Høyre-statsminister Erna Solberg er enige. Men få dem til å snakke om grønn konkurransekraft og skogen, så er de temmelig samstemte. – Industrien arbeider systematisk med å bli grønnere. For å få sving på det grønne skiftet, trenger Norge skogen, sier Solberg.

Hun sto for den offisielle åpningen av den nye Hunton-fabrikken. Tronende over næringsparken og foreløpig med råvarer på alle kanter skal Hunton Skjerven produsere isolasjon i trefiber til en byggenæring og et samfunn som blir stadig mer opptatt av å satse grønt.
– En merkedag for Gjøvik og Norge, kaller Iddberg det, og forteller gjerne om hvordan Huntons historie er tett vevd sammen med Gjøvik kommunes historie.

– Produksjonen her på Skjerven er flagget hjem fra Polen. Den bidrar til klimavennlig trebyggeri, som nasjonen trenger mer av. Vi trenger andre eksportinntekter enn det vi får fra olje og gass, og denne bedriften betyr mye for Gjøvik, konstaterer han.

Erna Solberg har merket seg at Innlandet skal bli best i verden på bygging med tre. Hunton bruker overskuddsråvarer fra treindustrien, som ellers bare ville blitt brent, og bidrar dermed også til sirkulærøkonomien, peker hun på.
– Det brukes miljøvennlig kraft og kortreist råstoff. Det er ingen nyhet at Gjøvik-regionen er nyskapende og et teknologisk senter. Det som skjer på Gjøvik, er et eksempel for hele Norge, sier statsministeren, som også slår til med:
– Det som er bra for Norge, er også bra for verden!
Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no