ANNONSE

Så ble det helt stille

  • 29 mars 2017
Så ble det helt stille

Operasjonsleder Bård Christiansen hadde god tid til å spise kake onsdag ettermiddag. Heretter sitter det politifolk på Hamar som styrer politiarbeidet på begge sider av Mjøsa. (Foto: Jon Olav Andersen).

Historisk øyeblikk på Gjøvik politistasjon.

Onsdag ettermiddag ble det helt stille på politiets operasjonssentral på Gjøvik. Polititjenesten styres nå fra Hamar.

Det var en litt spesiell stemning inne på operasjonssentralen i Strandgata på Gjøvik utpå dagen onsdag. Ei lang liste med tekniske omkoblinger gikk mot slutten. Alt fungerte som det skulle. Operasjonsleder Bård Christiansen kunne ta seg en kakebit. Patruljene "hans" ble styrt fra den nye operasjonssentralen på Hamar. Ingen telefoner kom inn verken til han eller de andre på sentralen. Der det har vært hektisk liv døgnet rundt i mange, mange år ble det brått stille. Har du vært i en nødsituasjon og ringt 112, er det her de har svart. Dessuten har mange ringt hit av andre grunner. Svar har de fått.

– Det er litt vemodig med denne nedleggelsen, innrømmer den erfarne operasjonslederen, som nå skal over i deltidsjobb i politiet og gjøre andre ting. Rundt ham onsdag sitter det noen som skal følge med til Hamar. Noen av dem som går av vakt denne ettermiddagen skal ikke lenger jobbe på operasjonssentral.
– Dette har vært en fantastisk fin arbeidsplass med et veldig godt arbeidsmiljø, sier Christiansen.

Onsdag kveld er det fortsatt folk på vakt på sentralen på Gjøvik, for sikkerhets skyld. Skulle noe likevel gå galt etter alle omkoblingene, skal publikum fortsatt få hjelp. Etter alt å dømme blir det en rolig kveld på jobben for påtroppende vakt på Gjøvik...

På Hamar har det vært en usedvanlig hektisk onsdag. Oppdragsleder Trond Sulen tar telefonen når lokalavisa på vestsiden av Mjøsa ringer den nye operasjonssentralen i Innlandet politidistrikt onsdag ettermiddag.
– Det har gått bra med oss, men det har vært veldig travelt. Vi har fått mange nye enheter å forholde oss til, og ikke minst mye ny geografi. Men det går jo bra så lenge vi har adresser vi kan slå opp på, sier Sulen.
– På Gjøvik sitter de og spiser kake nå, men det er altså ganske mye travlere hos dere..?
– Vi har fått kake vi også, men det har ikke vært så mye tid til å kose seg, ler Sulen.

Les også: Mener polititjenesten blir god


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no