ANNONSE

Politimann fengslet i to uker

Etterforskere forsøker å identifisere medhjelper

  • 21 februar 2018
Politimann fengslet i to uker

(Illustrasjonsfoto, tjenestemennene på bildet har ingen tilknytning til saken).

Skal ha forsøkt å bestikke vitne.

En politimann i Innlandet politidistrikt ble onsdag ettermiddag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Han skal, sammen med en annen person, ha oppsøkt et vitne og forsøkt å få vedkommende til å endre sin forklaring.

Politimannen ble pågrepet mandag, går det fram av kjennelsen. Han var da ikke i tjeneste. Av kjennelsen fra Oslo tingrett går det fram at at politimannen sammen med en annen person har tatt kontakt med et vitne for å overtale vedkommende til å endre forklaringen i en sak der den erfarne politimannen er siktet..

- Etterforskningen av saken er i en innledende fase og politiet har behov for å gjennomgå beslag, samt identifisere og avhøre vedkommende person som ifølge fornærmede har vært med siktede til fornærmedes bopel, skriver tingretten i kjennelsen. Etter det vår avis erfarer, skal politimannen ha forsøkt å ta seg inn hjemme hos den fornærmede.

- Bakgrunnen for pågripelsen er at politibetjenten forsøkte å påvirke et vitne i en annen sak, hvor han er siktet for misbruk av sin stilling for å oppnå seksuell omgang, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten til Nettavisen.

- Han skal ha tilbudt penger til den fornærmede damen mot at hun skulle endre sin forklaring, uttaler Wold til Nettavisen.

Politimannen skal i fjor ha blitt suspendert etter at det også ble oppdaget at narkotikabeslag som var gjort ikke kunne gjøres rede for. I tillegg skal han altså ha utnyttet sin stilling til å oppnå seksuell omgang med en kvinne.

- Retten mener at varetektsfengsling for inntil to uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep. Det er ved denne vurderingen blant annet lagt vekt på siktelsens alvor, at etterforskningen er i en innledende fase og den foreliggende fare for bevisforspillelse, heter det i kjennelsen.

Den siktede politimannen har ikke vært villig til å avgi forklaring verken til Spesialenheten eller i retten. Han møtte heller ikke under fengslingsmøtet.


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no