ANNONSE

Lar det swinge i Snertingdal

  • 19 april 2018
Lar det swinge i Snertingdal

Nå øves det med full konsentrasjon på storbandmusikk, der dirigent Per Arne Bergli holder swingtempoet oppe.

Klart for vårens høydepunkt.

Siden nyttår har Snertingdal Musikkforening brukt tida til å øve på storbandmusikk. Lørdag 21. april får publikum oppleve resultatet av denne innsatsen, når de 35 musikerne serverer swingende storbandmusikk fra både før og nå.

– Denne vårkonserten er så absolutt høydepunktet for oss i løpet av året. Mer enn selveste 17. mai. Vi bruker mye tid på forberedelser og øving og håper nå at vi har funnet et konsept som vil trekke fullt hus fra bygdefolket, sier leder Amund Haganæs.
– Vi har funnet fram til storbandmusikk fra både sjangerens storhetstid og nyere låter arrangert i storbandstil, forteller han.

På programmet står blant mye nyere stoff også klassikere som «Just a gigalo», «Basin Street blues», «Splanky» og et Glenn Miller-medley.


Til de årlige vårkonsertene har alltid Snertingdal Musikkforening et tema. I fjor var det filmmusikk, mens man for neste år ennå ikke har bestemt seg.
– Kanskje det blir danseband-musikk?, sier Haganæs, uten å kunne bekrefte det.
Med seg til å synge har de Elisabeth Aasheim. Hun har også en egen avdeling med medbrakt pianist, som er Vidar Sundbakken. Elisabeth har vært flittig brukt, blant annet i fire – fem julekonserter. I tillegg vil korps-trompetist Mona Stanes både synge og spille solo.


Men det er mye mer enn musikken som skal på plass når en skal ha stor konsert. Det hele er lagt opp som de gjorde før i tida med storband, at musikerne satt i et amfi med notestativ med et forheng med bandnavnet på. Musikerne stiller i mørke bukser, hvite skjorter og slips.
– Amfiet er sponset. I tillegg blir det et spesialteppe på veggen bak, som vil bidra til en bedre storbandklang. Vi har også kjøpt et eget lyd- og lysanlegg, så vi slipper å leie, sier Haganæs.

Dirigent for korps-storbandet er Per Arne Bergli, mens Kjell Josef Skundberg vil være konferansier.

Tekst og foto: Odd Martin Hesjadalen


Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no