ANNONSE

Gjøvik videregående skole får gjev pris

  • 06 oktober 2015
Gjøvik videregående skole får gjev pris

Gjøvik videregående skole kan juble over at de har vunnet Dronning Sonjas skolepris for 2015. (Arkivfoto).

Blant 17 nominerte var det Gjøvik videregående skole som stakk av med Dronning Sonjas skolepris for 2015. Det besluttet en enstemmig jury.

I november får Gjøvik videregående skole storfint besøk. Skolen har nemlig vunnet Dronning Sonjas skolepris for 2015, og 23. november kommer Hennes Majestet Dronning Sonja til Gjøvik for å dele ut prisen på 250.000 kroner.
– Jeg må si at jeg er både overveldet og overrasket over at vi får denne prisen, sier rektor Åse Sletten.
Hun forteller at skolen har jobbet systematisk i flere år for å fremme et godt skolemiljø, spesielt etter at de videregående skolene i Gjøvik ble slått sammen til én stor skole.
– Vi har mange holdningsskapende aktiviteter, og jobber for å ha en god relasjon mellom elever og lærere. Vi har også gode rutiner for å fange opp ting som ikke er så bra, og jobber forebyggende, sier Sletten, som ser tildelingen som en pris for fellesskapet på skolen.

Pengene vil skolen bruke for å fortsette arbeidet for å bli enda bedre. I begrunnelsen skriver juryen blant annet at skolen samarbeider godt med nærmiljøet, og har en godt tilrettelagt elevtjeneste med synlige og aktive voksne, som skal fange opp elevene som har behov for kontakt og hjelp. Skolen legger også stor vekt på arbeid med elevenes psykiske helse.

–Jeg er imponert over hvordan Gjøvik videregående systematisk involverer elevene i skolemiljøarbeidet. Skolen har 60 elevmentorer som blant annet tar imot og følger opp nye elever og tar initiativ til aktiviteter som fremmer tilhørighet og trygghet, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Det er fjerde gang i prisens ti år gamle historie at den går til en videregående skole. Gjøvik videregående skole har en mangfoldig elevgruppe med cirka 1170 elever fordelt på ni utdanningsprogram.
Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no