ANNONSE

Flere kan bli anmeldt

  • 07 oktober 2017
Flere kan bli anmeldt

Politiet måtte bruke makt mot noen av dem frammøtte. (Foto: Knut Erik Landgraff).

Fredelig motdemonstrasjon kom ut av kontroll.

Tre personer ble innbrakt av politiet, men flere kan bli anmeldt etter demonstrasjonen på Jernbanetorget lørdag. Noen få personer ødela det som var ment å være en fredelig motdemonstrasjon.

På forhånd var innstendig oppfordret til at det skulle være en rolig motdemonstrasjon da "Stopp islamiseringen av Norge" ønsket å markere sitt standpunkt i Gjøvik sentrum. Politiet anslår at mellom 400 og 500 personer møtte opp for å vise sin motstand mot det organisasjonen står for. De aller fleste fulgte oppfordringen om å la det hele foregå i fredelige former.
- Vi så imidlertid at det var noen enkeltpersoner som stelte til bråk og ikke rettet seg etter politiets anvisninger, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad.

Tre av dem ble tatt med inn arresten på Gjøvik politistasjon. En av dem som ble tatt med av politiet var bare 16 år, og ble hentet av foresatte. De to andre var i begynnelsen av 20-årene.

- Den ene av de innbrakte blir siktet for vold mot offentlig tjenestemann, opplyser Svarstad. Andre får en reaksjon fordi de hindret politiets arbeid på Jernbanetorget, eller lot være å fjerne seg fra stedet.

- Det blir også en vurdering i ettertid om det er flere som skal anmeldes ut fra bilder og opptak som ble gjort, sier operasjonslederen. Hun opplyser at den ene av dem som ble tatt med inn av politiet fortsatt sitter i den i utgangspunktet nedlagte politiarresten på Gjøvik. Dersom vedkommende ikke skal løslates for senere, vil det bli nødvendig å transportere ham videre til Hamar i løpet av kvelden.

Enkelte av motdemonstrantene var svært hissige, og blant annet var det noen som spyttet på de som sto på podiet og forsøkte å nappe ut ledninger til høyttaleranlegget. Det var mange grove tilrop og et generelt høyt støynivå.
Oppland Arbeiderblad hadde på forhånd engasjert seg sterkt i motdemonstrasjonen, blant annet med utdeling av plakater, og redaktør Erik Sønstelie forsøkte å be motdemonstrantene roe seg ned, uten særlig hell. Han ba de frammøtte respektere ytringsfriheten, selv om de ikke likte synspunktene.

Reportasje: Knut Erik Landgraff og Jon Olav Andersen

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no