ANNONSE

Flere fengslet i stor narkotikasak

  • 12 oktober 2018
Flere fengslet i stor narkotikasak

Det har foregått dyrking av cannabis i en privatbolig i Gjøvik. Plantene blir blant annet til marihuana (bildet). (Arkivfoto: Jon Olav Andersen).

Dyrket cannabis i privatbolig i Gjøvik.

Politiet er sparsomme med opplysninger etter at en cannabisplantasje ble funnet i en privatbolig i Gjøvik. Etter det Gjøviks Blad erfarer, er nå fire personer så langt varetektsfengslet i saken.

Fredag var det fengslingsmøte i Gjøvik tingrett, der en lokal mann ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Den første uka har han isolasjon. Mannens forsvarer, Ove Herman Frang, opplyser at siktede stiller seg uforstående til fengslingen.
– Han erkjenner ingen straffskyld. Noe mer kan jeg ikke si, sier Frang.

Politiinspektør Johan Petter Bærland har få kommentarer til saken.
– Stemmer det at tre personer ble varetektsfengslet onsdag i forbindelse med denne saken, Bærland?
– Jeg ønsker ikke å gå inn på annet enn at det er flere personer som er siktet i saken, svarer han. Bærland ønsker heller ikke å kommentere om de involverte tilhører et bestemt miljø.

Mannen som ble varetektsfengslet fredag er aktiv i driften av flere virksomheter, og det ble tidligere denne uka foretatt en ransaking på minst ett av stedene. I tillegg har det også vært ransaking i private boliger, etter det vår avis erfarer. En narkotikahund har blitt benyttet i forbindelse med dette arbeidet. Politiet sier i en pressemelding at de har foretatt ransaking på et utested.
– Har dere ransaket flere utesteder i Gjøvik?
– Vi ønsker ikke å kommenterer det mer enn mer det vi har sagt, sier Bærland.

Politiet bekrefter at det er beslaglagt cannabisplanter. Politiet har imidlertid ikke beslaglagt planter på utestedet som de ransaket tidligere denne uka, men opplyser ikke om det er funnet andre former for narkotika der.
– Stemmer det at de beslaglagte plantene ble funnet i en privatbolig i Gjøvik?
– Ja, plantene ble funnet i en privatbolig.
Bærland ønsker ikke å gå inn på hvor mange planter det dreier seg om.

– Mannen som ble varetektsfengslet fredag, er han kjent av politiet fra tidligere? Er han tidligere straffedømt?
– Det kan jeg ikke bekrefte eller avkrefte, sier politiinspektør Johan Petter Bærland.

Etter det Gjøviks Blad erfarer, eier mannen som fredag ble varetektsfengslet flere hus i Gjøvik. En av de andre siktede i saken skal ha hatt adresse i det ene av disse husene.
De tre andre siktede skal også ha blitt varetektsfengslet i fire uker, noe av tida i isolasjon. De skal være siktet for såkalt grov narkotikaforbrytelse, noe som indikerer at det er et visst omfang av dyrkingen.

De siste årene har det vært mange opprullinger av cannabisplantasjer på Østlandet.
Cannabis er det vanligste narkotiske stoffet i bruk i Norge. Stoffet svekker oppmerksomheten, konsentrasjonen, koordinasjonen og reaksjonsevnen, opplyser helsenorge.no.
​Cannabis er en samlebetegnelse på materiale fra plantene "Cannabis sativa" og "Cannabis indica". Plantene inneholder stoffer som har fellesbetegnelsen cannabinoider.
Produkter som marihuana, hasj og cannabisolje fremstilles alle fra cannabisplantene.

Politiet skal nå gjøre en grundig etterforskning av Gjøvik-saken og jobber med å få oversikt. Det vil bli gjort både taktiske og tekniske undersøkelser. 

– Den taktiske etterforskningen vil foregå gjennom avhør. Vi kan ikke utelukke flere pågripelser. Av tekniske undersøkelser vil det være både biologiske og digitale spor, noe som er tidkrevende. Så fort vi har noe mer å komme med i saken, vil vi sende ut en ny pressemelding, opplyser politiinspektør Bærland.

Tekst: Torbjørn AurvågPrint
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no