ANNONSE

Fjerner fotoboksen på E6

  • 15 mai 2017
Fjerner fotoboksen på E6

I 2005, da dette bildet ble tatt, var det nødvendig å sette opp fotoboks på Biri. Men nå demonteres boksen.

Heretter stoler de på at du kjører pent.

Fotoboksen som har stått i nordgående retning på E6 i Biri siden 2005 blir tatt ned denne uka. Nye midtdelere og mer lovlydige bilister er årsaken.

Statens vegvesen satte opp fotoboksen på E6 litt nord for Mjøsbrua i 2005 for å bedre trafikksikkerheten etter en periode med flere svært alvorlige trafikkulykker på denne strekningen. Målinger viste at en stor andel av bilistene holdt for høy fart i forhold til fartsgrensa. Etter at utstyret for automatisk fartsmåling kom opp, gikk fartsnivået ned, opplyser Statens vegvesen. Svært mange har måttet betale til statskassa gjennom årene, etter å ha passert dette punktet.

I perioden 2014 - 2015 ble det satt opp midtrekkverk mellom kjøreretningene på E6 på hele strekningen Mjøsbrua - Vingrom. Målinger som Statens vegvesen har gjort, viser at bilistenes fartsnivå har vært forholdsvis stabilt de siste årene, også etter at midtrekkverket kom opp.

– Selv om vi nå fjerner fotoboksen i Biri, er det all grunn til å fortsette å passe farten og alltid kjøre etter forholdene, sier seniorrådgiver Jan Rune Vilhelmsen i Statens vegvesen.
– Midtrekkverket beskytter mot møteulykker, men ikke mot utforkjøringsulykker og andre farlige situasjoner som kan oppstå i trafikken. Det er viktig å tilpasse farten etter vær, føre, sikt og den øvrige trafikken, uansett hvor en kjører, framholder han.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no