ANNONSE

Brann startet på komfyr

  • 04 desember 2015
Brann startet på komfyr

Fredag kveld var det et branntilløp i Sandsgården. (Foto: Ragnhild Fladsrud).

Litt etter klokka 18 fredag ble det meldt om røykutvikling i Sandsgården, i Niels Ødegaards gate 1. Brannen ble heldigvis raskt slukket.

Politiet roser beboere i Sandsgården etter at det begynte å brenne på en hybel der nå i kveld. Beboerne klarte å få slukket brannen ved hjelp av snø og et pulverapparat.

- Det var stor røykutvikling da vi kom til stedet som de første fra nødetatene. Til alt hell klarte beboerne å slå ned brannen like etter at den ble oppdaget, men det ble mye røyk i gården, opplyser innsatsleder Lars Olav Stepperud i politiet.
Brannen har startet i tilknytning til komfyren på en hybel, der det bodde en yngre mann. Han er ikke kommet fysisk til skade.
- Brann i slike gamle trebygninger i sentrum er jo noe både brannvesenet og politiet er bekymret for, men her gikk det heldigvis bra, sier Stepperud. Bygningen var utstyrt med brannvarslingsanlegg.
Brannvesenet gikk raskt gjennom hele gården, og kunne fastslå at det ikke befant seg folk der inne.
Det er ikke så store brannskader på hybelen, men det er fortsatt en del røyk som må luftes ut. Det blir også en omfattende jobb å få bort igjen alt pulveret som er blitt brukt.
Sandsgården er av Gjøviks verneverdige bygninger, opprinnelig bygget rundt 1900.Navnet er etter kjøpmann Martinius Sand, som kjøpte gården i 1913. I nyere tid har bygningen også gått under navnet Madslangrudgården, etter familien som kjøpte gården i 1936, ifølge lokalhistoriewiki.no.
Gården ble tegnet i 1898 av Hjørdis Grøntoft, som var en av Norges første kvinnelige arkitekter. Mjøsmuseet opplyser til Gjøviks Blad at Sandsgården står på høyeste nivå på Gjøvik kommunes verneplan.

Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no