ANNONSE

Advarer mot glatte veger

  • 05 mars 2018
Advarer mot glatte veger

Statens vegvesen advarer mot glatte veger. Salting og strøing hjelper lite, slik værforholdene er nå. (Arkivfoto: Thea Romsås).

Vinteren er langt fra slutt.

Vedvarende snøfall og forholdsvis kaldt vær kan føre til at snøen legger seg på asfalten og oppleves som glatt å kjøre på for trafikantene, advarer Statens vegvesen.

Dette gjelder spesielt på de mindre vegene. Det er viktig å ta sine forholdsregler og avpasse farten etter vær og føre, minner vegvesenet om i en melding som ble sendt ut mandag ettermiddag.

– Når det kommer snø over lengre tid i kaldt vær, kan snøen legge seg på asfalten som ei glatt hinne, sier seksjonsleder Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

– Alle entreprenørene som jobber for Statens vegvesen er ute og utfører tiltak der det snør nå. Men vanlige virkemidler for å bedre friksjonen, som vegsalt og strøsand, har begrenset effekt på langvarig snøfall i kaldt vær. Salt kan i mange tilfeller ikke brukes, og strøsand blir fort blåst ut av vegen, sier han.

Slik det ser ut av værmeldinga nå, vil snøværet og det kjølige været fortsette i et par dager til i store deler av Oppland, først og fremst i Sør-Gudbrandsdalen og Vestoppland, inkludert Valdres. Stensrud oppfordrer bilistene til å beregne god tid, holde god avstand til bilen foran og forberede seg på at bremselengden kan være lenger enn vanlig. Dette er særlig viktig inn mot et kryss. Det er også viktig å sjekke at vinterdekkene fortsatt holder mål, selv om vi nå er inne i siste del av vintersesongen.
Print
Kontakt oss

Sentralbord: 61 13 03 00
Besøksadresse: Ringvegen 3, Gjøvik
Postadresse: Postboks 4, 2851 Lena
Redaksjonen: post@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte
Annonseavdelingen: annonse@gjoviks-blad.no | Se alle ansatte


Ansvarlig redaktør: Jon Olav Andersen
Daglig leder: Morten Linnerud
Markedssjef: Hans Erik Linnerud

Gjøviks Blad arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Det er ikke tillatt å kopiere innhold fra dette nettstedet uten avtale med Gjøviks Blad.

Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no